top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraTereza Pochopová

Kdo je mentorovaná dula?

Určitě jste si všimli, že jsem zatím mentorovaná dula, ale víte co to znamená a co si pod tím představit?

Studium dulení se skládá ze 2 částí, ta první částí je vzdělávací, a ta druhá je samozřejmě praxe. No a ty naše "praxe" vypadají následovně. Protože každá žena si zaslouží u porodu soukromý a klid, je vlastně proti dulícímu kodexu, aby jsem chodila k porodům s nějakou služebně starší dulou. A proto se naše organizace rozhodla dělat to tak, že nás vyšle do terénu samotné, po tom co jsme ale prošli výcvikem, a tak máme všechny znalosti. Taky nám udělila mentorku. Mentorka je služebně starší dula, se kterou vše můžeme probrat. Zárověň s ní po Vašem porodu vše projdu, je to taková psychohygiena, aby jsem věděla co jsem mohla udělat lépe/jinak, nebo naopak co se mi podařilo. Zkrátka zpracovat celý porod. Protože i jako vy si porod musíte zpracovat, měl by si ho zpracovat každý kdo u něj byl. Tak aby nepřenášel své strachy a obavy do dalších porodů.

Vaším úkolem je zase napsat takovou recenzičku pro mojí mentorku, tak aby mentorka věděla jak se mi dařilo i z druhé strany, a mohla případně pomoc vyřešit nějaké nedostatky a výtky, zkrátka abych se mohla zlepšovat a posouvat, je potřeba nějaké hodnocení.

To ale neznamená, že se na vás budu učit dulit, nebo že doprovod bude mít nedostatky, protože ještě nemám certifikaci. Dulení je především o empatii, psychické podpoře a informovanosti. Já se snažím stále vzdělávat, asi jako každá dobrá dula, a pokud bych náhodou něco nevěděla, kdykoliv můžu kontaktovat svou mentorku a probrat vše s ní. Pro Vás to znamená de facto 2 duly za cenu jedné.

V neposlední řadě je taky snížená cena za doprovod, která je poloviční, ne protože bych mohla být nezkušená, ale protože pro Vás to znamená určitý diskomfort - napsání reflexe naší spolupráce. A za tento diskomfort si musím účtovat sníženou cenu. Z mého pohledu ale nejde zas až o tolik velký diskomfort. Myslím, že krátkou rezenzi by jste napsali asi každé dule, ať už pozitivní v případě, že by jste byli spokojeni, nebo tu negativní, protože jste byli nespokojeni. Protože taková recenze může posunout každého v před, a taky ostatní si rádi vybírají podle recenzí, a tak i pro ostatní je to takový ukazatel výhodnosti.

Stejně si dulu vybíráte především podle toho jak vám je sympatická, a zda ji u porodu chcete mít. A to zjistíte na úvodní schůzce, jestli tam ta chemie je a nebo ne. Úvodní schůzka je zdarma, a může být online, ale v případě potřeby se můžeme setkat třeba i ve Vámi vybraném veřejném prostoru. Úvodní schůzka trvá 15 minut. Ale pokud by vám čas nestačil není problém schůzku prodloužit - již ale dle mého tarifu. Na úvodní schůzce probereme vše ohledně naší případné spolupráce a zkrátka zjistíme jak si sedíme.

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Proč zrovna dulení?

Těhotenství a porody mě fascinují opravdu už od raného dětství. Ve 13 jsem začala číst knížky o ženském cyklu, o těhotenství a porodech,...

Comentários


bottom of page